Revizie aer conditionat

Pentru ca un aparat de aer conditionat, sa functioneze la eficienta maxima este important sa fie efectuate periodic interventii de service sau revizie aer conditionat:

reparatii aer conditionat

Acestea se fac de obicei primavara si consta in :

1- Verificarea presiunilor de functionare-daca sunt pierderi de gaz, acestea trebuiesc remediate si suplimentata instalatia cu gaz pana la presiunile normale.Compresorul se raceste cu ajutorul gazelor reci de pe aspiratie(retur), daca presiunea de gaz este mica,temperatura lor pe retur nu mai este scazuta si acest lucru duce la supraincalzirea compresorului.revizie aer conditionat. Presiunile normale in functionare pe modul racire pe aspiratie sunt R22- 3,5-4,5Bar ;R407c- 4-5 Bar; R410a-7,5-8,5 Bar;

2- Daca izolatia tevilor este deteriorata acesta trebuie refacuta pentru a nu se produce condens pe tevi. 3- Curatarea condensatotului unitatii exterioare (de obicei in zonele unde sunt plopi sau nulti copaci, se depun pe condensator frunze sau “puf” de la plopi.revizie aer conditionat

4- Curatarea si dezinfectarea turbinei si a bateriei de racire a unitatii interioare- pe acestea de dezvolta in timp mucegai si bacterii ,ce produc un miros de “statut” in incapere iar sporii acestora provoaca afectiuni respiratorii.revizie aer conditionat

5 – Curatarea si dezinfectarea tavitei si furtunului de drenaj al condensului – Si pe acesta se dezvolta mucegai si bacterii si igienizare aparate aer conditionatdupa aceea se infunda, din cauza aceasta, apa (condensul) de la aparat in loc sa curga afara, va curge in casa.

Toate aceste operatiuni descrise mai sus, pot fi facute de aproape orice firma de reparatii aer conditionat. Inainte de a solicita o programare, ar fi bine sa cereti o oferta de pret.

Revizie aer conditionat

Contactati-ne telefonic sau prin e-mail, pentru a va comunica o oferta de pret pentru service / revizie aer conditionat.

Cea mai importanta operatiune de intretinere, pe care am lasat-o la final, si care este la indemana oricui consta in :
Curatarea filtrelor de aer -operatiune extrem de simpla ce consta in ridicarea capacului frontal al unitatii interioare a aparatului de aer, scoaterea filtrelor, spalarea lor cu jetul de apa si apoi montarea lor inapoi si coborarea capacului aparatului. Acesta operatie imbunatateste eficienta aparatului, poate creste durata de viata a aparatului si trebuie facuta in fiecare luna de vara in care aparatul este folosit. revizie aer conditionat.