Incarcare Freon

Incarcare Freon Aer Conditionat si Frigidere

Interventia de incarcare freon la aer conditionat sau la alte instalatii frigorifice (frigidere, congelatoare, combine frigorifice, etc), este necesara doar daca:

  • La instalatia frigorifica respectiva (aer conditionat, frigider, etc), s-a defectat in subamsamblu al instalatiei: compresor, electroventil (solenoid), valva cu 4 cai, filtru deshidrator, presostate sau alte componente ce au incarcare freonlegatura directa cu instalatia frigorifica si acesta trebuie inlocuit. 

In acest caz inainte de a proceda la inlocuirea piesei respective, din instalatia frigorifica a aparatului (aer conditionat,
frigidere), se recupereaza agentul frigorific cu ajutorul unei pompe de recuperare freon, care absoarbe freonul din instalatie si il pompeaza intr-o butelie speciala de recuperare (butelie cu 2 robineti).

NU se recupereaza agentii frigorifici inflamabili cu GWP foarte mic (Global Warming Potential):R600a si R290


  • In instalatia frigorifica aparatului de aer conditionat sau a frigiderului a aparut o fisura, prin care agentul frigorific (freonul) s-a pierdut partial sau in totalitate

In acest caz trebuie identificata pierderea (locul fisurii), prin folosirea detectorului electronic de freon, sau folosind in spray special fluorescent, In cazul in care instalatia frigorifica mai are in ea presiune de gaz.  Daca presiunea de gaz (freon), este 0, atunci instalatia frigorifica trebuie presurizata cu AZOT, la presiune mare (20-30 Bari), si detectarea se va face folosind un spray cu spuma, verificandu-se in primul rand zonele cu lipituri ale tevilor (sudurile) si cele cu imbinari prin strangere (bercuite) cu piulita olandeza (holender), dupa care zonele de tevi indoite sau supuse vibratiilor, si in ultimul rand zonele de teava dreapta.

Pentru zonele cu imbinari bercuite stranse cu holender, se accepta o pierdere de freon  de pana la 2-5 % / AN, din cantitatea totala de incarcare. Aceasta pierdere de freone se datoreaza in special dilatarii si contractarii piulitelor olandeze – holenderelor, (chiar daca sunt stranse cu cheie dinamometrica), uneori datorita materialului din care este facut holenderul sau / si variatiilor de temperatura si a vibratiilor la care este supus.

Cele mai multe dintre pierderile de freon la aparatele de aer conditionat se produc pe la piulitele olandeze (holenderele)  care fac imbinarea intre traseul frigorific si unitatea interioara respectiv unitatea exterioara a aparatului de aer conditionat.

La frigidere, pierderile de freon se produc in proportie de 95 % la conductele vaporizatorului (de regula in peretele frigiderului, datorita oxidarii in timp a conductelor din ALUMINIU.

Dupa reparatiile fisurilor, instalatia frigorifica se presurizeaza cu freon, sau azot pentru a verifica etanseitatea acesteia. Aceasta poroba poate dura de la cateva zeci de minute pana la o zi , depinde de marimea instalatiei frigorifice.

Toate aceste pierderi de freon (fisuri), ale instalatiilor frigorifice de frigidere si aparate de aer conditionat sau alte instalatii frigorifice, le putem identifica si remedia, oferind si garantie de 12 luni pentru reparatie.


 

Vidare instalatie si Incarcare cu freon

Inainte de aceasta operatiune, instalatia frigorifica a frigiderului sau aparatului de aer conditionat se videaza, in vederea eliminarii reziduurilor de gaze, dar si a umiditatii. In functie de marimea instalatiei frigorifice si capaciatatea pompei de vacuum, vidarea poate dura intre 15 minute si cateva ore. In mediu de vid ( 50 microni), apa se poate evapora la -20 grade celsius (practic sublimeaza), iar in acest fel este eliminata din instalatia frigorifica.

Dupa vidare urmeaza interventia de incarcare cu freon propriu zisa, care se face cu cantitatea si tipul de freon specificat (a) de producator pe eticheta aparatului frigorific. (R134a, R407c, R410a, R290).


Contactati-ne acum, pentru a obtine o oferta de pret personalizata pentru incarcare freon aer conditionat sau incarcare freon frigidere.

Intervenim pentru incarcare freon aer conditionat sau incarcare freon frigidere in Bucuresti, sector 1,2,3,4,5,6 si Ilfov (zona DN1).

Executam:

-Incarcare freon frigidere

-Incarcare freon aer conditionat

-Incarcare freon clima auto

-Incarcare freon aer conditionat inverter

-Incarcare freon camere frigorifice

-Incarcare freon vitrine frigorifice